Πότε για να πάει;

Λα Forêt 6η Μαΐου 2007

Ένα έτος σε Chamonix είναι ένας κύκλος των κατάλληλων εποχών - φρέσκια άνοιξη, θερμά καλοκαίρια, χρυσά φθινόπωρα και άσπροι χειμώνες. Όπως όλα τα βουνά, η Mont Blanc είναι ένα weathermaker, και οι όροι μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Εδώ είναι μια μείωση αυτών που να αναμείνουν…

Alpenglow σε Les Drus - 1
Ιανουάριος φέρνει το χιόνι, χιόνι, μέρη του χιονιού! Είναι κανονικά πολύ κρύο - οι θερμοκρασίες παίρνουν σπάνια πολύ άνω του σημείου ψύξεως, έτσι οι όροι είναι μεγάλοι για να κάνουν σκι και. Μετά από το νέο έτος, οι κλίσεις είναι πολύ ήρεμες, και η στέγαση είναι συχνά πολύ φτηνότερη αυτή τη στιγμή.

Σύννεφα στην κοιλάδα Chamonix από Flegere
Φεβρουάριος είναι μαγκάλι μερικών βαθμών και το χιόνι είναι θαυμάσιο. Είναι ένας πολυάσχολος χρόνος με τους σχολικούς μισούς όρους, σιγουρευτείτε έτσι ότι κρατάτε τη στέγαση καλά εκ των προτέρων.

Μάρτιος φέρνει σταθερά το θερμότερο καιρό και το ακόμα μεγάλο χιόνι, με τον περισσότερους ήλιο και σαφείς απόψεις

Απρίλιος - αναπηδήστε να κάνει σκι, και οι διακοπές Πάσχας φέρνουν της καθεμίας για να απολαύσουν έξω τον ήλιο και το χιόνι. Αυτό είναι συχνά ένας πολύ όμορφος χρόνος στην κοιλάδα, με το πρόωρο άνθος που αρχίζει να εμφανίζεται στα δέντρα καθώς η άνοιξη αρχίζει, και τους ακόμα μεγάλους όρους στις κλίσεις, δεδομένου ότι οι περισσότερες είναι επάνω από 2000m. Μην ξεχάστε το sunblock…Άνθος άνοιξη., αρχικά φορτωμένος από το melwigg.

Μάιος είναι πότε οι ανελκυστήρες κλείνουν τελικά - κοιτάξτε έξω για τις ημέρες Freeride κλείνοντας το συμβαλλόμενο μέρος, συνήθως νωρίς στο μήνα. Μπορεί ακόμα να είναι ένας καλός χρόνος να γίνει το μεγάλο υψόμετρο από το piste όπως το Vallee Blanche και να κάνει σκι περιοδεύοντας όπως η διαδρομή Haute σε Zermatt. Τα χαμηλότερα πεζοπορώ αρχίζουν να είναι προσιτά. Το σκι ή ο πίνακας το πρωί, έπειτα πεζοπορώ, αναρριχείται, γκολφ ή ποδήλατο βουνών τα απογεύματα! Το Aiguille du Midi παραμένει ανοικτό, και ενδεχομένως Montenvers επίσης για το 2008 (όχι ακόμα επιβεβαιωμένος)

Chamonix - αλπικά λουλούδια
Ιούνιος είναι ηλιόλουστος και φρέσκος, με τα λουλούδια παντού, είναι τέλεια πεζοπορία και αναρρίχηση της εποχής, και η καλύτερη εποχή του χρόνου για τα watersports όπως, και canyoning. Γύρω από τα μέσα Ιουνίου, το καινούριο ξεκίνημα ανελκυστήρων. Ένας μεγάλος μήνας για βουνών δεδομένου ότι δεν είναι πάρα πολύ καυτό και όλα τα ίχνη είναι ανοικτοί (τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γίνετε μερικοί απ' αυτούς για τους πεζούς μόνο)

Chamonix: Mont Blanc από Les Bossons
Ιούλιος φέρνει τις όμορφες ηλιόλουστες σαφείς ημέρες. Ο περίπατος μέσω των σκιερών ξύλων ή παίρνει cablecars και τους σιδηροδρόμους βουνών για το θεαματικό τοπίο.

Το πεζούλι στο σαλέ Floria, Chamonix
Αύγουστος είναι η πιό πολυάσχολη εποχή του χρόνου για Chamonix, και είναι συνήθως καυτό και ηλιόλουστο, αν και υπάρχουν μερικές φορές δραματικές θερινές θύελλες επίσης, οι οποίες όλα. Ένας θαυμάσιος χρόνος να ληφθούν τα σκιερά πεζοπορώ στις όμορφες απόψεις.

Σεπτέμβριος είναι ένας μεγάλος χρόνος να επισκεφτεί - είναι συνήθως ακόμα πολύ ηλιόλουστο και ένας λαμπρός χρόνος για το βουνό που και που αναρριχείται.

Mont Blanc από Flegere
Οκτώβριος είναι ήρεμος και φθινοπωρινός - υπάρχουν ακόμα κάποια όμορφες ημέρες και θαυμάσιο φως στην κοιλάδα καθώς τα αγριόπευκα γίνονται χρυσά. Οι ανελκυστήρες γενικά ανοικτοί για τα Σαββατοκύριακα σ' όλο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο - αυτό είναι πιθανό να επεκταθεί για το 2008 αλλά δεν επιβεβαιώνεται ακόμα.

Κοιλάδα Chamonix
Νοέμβριος έχει ένα συναίσθημα της αναμονής δεδομένου ότι ο χειμώνας αρχίζει να καθίσταται αισθητός - αν και ακόμη και τώρα μπορείτε να πάρετε κάποιο όμορφο καιρό φθινοπώρου.

Δεκέμβριος φέρνει το χειμώνα - μερικές φορές μπορεί να υπάρξει παχύ χιόνι όλοι πέρα από το πάτωμα κοιλάδων από το earlyDecember, άλλα έτη που το επίπεδο χιονιού μπορεί να είναι πιό υψηλό, αλλά υπάρχει κανονικά χιόνι στην πόλη για τα Χριστούγεννα.

Αγαπώ αυτήν την φωτογραφία του ήλιου Δεκεμβρίου - είναι ένας όμορφος περίπατος που παίρνει από τον ποταμό.

Trackback URI | Σχόλια RSS

Αφήστε μια απάντηση